För att det finns inte

Nej det här skönhetsidealet finns inte. Inte i mina ögon iallafall. I mina ögon är skönhetsidealet något som sociala medier, tidningar och bloggare har byggt upp. Och skönhetsidealet är helt jävla vrickat. Vem säger egentligen att tjejer ska vara smala, vältränade men samtidigt vara kurviga. Att vi ska vara helt perfekta och inte ha en endaste liten skråma. Vi ska inte ha ett endaste hårstrå på kroppen förutom på skallen, där ska det gärna vara blont eller brunt. Inget annat. Vem säger egentligen att vi ska ha perfekt stylade kläder och vi ska alltid vara roliga och glada. Den som säger det är en rygglös jävel. Och snart går ingen i världen med en ryggrad. Något måste förändras. Det är dags att acceptera sina brister. Det är dags att vara lycklig över vem man är. Det är slut med att folk ska behöva känna sig ”udda” för att man inte passar in i skönhetsidealets mall. För att folk är så jävla annorlunda och så ska det vara. Det är slut med ” tar sallad för att bli smal” , ”täcker hela ansiktet för att bli flawless” , ” färgar håret för att få rätt färg”. För att det är fan inte värt det. Det är det inte. I slutändan är det den äkta som vinner.

Var stolt över dig själv. Var glad för att just du är du och du är unik, okej? Gå ut och rocka alla finnar, celluceliter, fjun på låren, bristningar och sladdriga mage. Gör det. För att tillsammans kan vi radera detta ideal. Våra barn ska inte behöva växa upp med ständig ångest över sitt utseende. Ta risker. Gör det. För att i slutet är det så värt det. Stick ut och var stolt över det. För att du är så jävla perfekt som du är ❤

DSC_0215

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>