Dubbelrecension

Peepz!

Under lovet var jag ju som sagt på bio två gånger och tänkte att det är värt att skriva en recension.

FAMILJEN BÈLIER

jjjjjj

Detta var då filmen som jag och pap gick o såg.

Handling – Filmen handlar om, precis som det låter, familjen Bélier. Denna mysiga familj bor i en liten by i Frankrike och tillverkar ostar som de säljer, men, alla är döva förutom Paula, dottern. Därför tas hennes vardag upp utav att agera tolk åt familjen, mjölka kossor, vara med kompisar och samtidigt hinna med skolan. En dag bestämmer hon sig hastigt för att börja i skolans kör som en uppgiven och underskattad musiklärare sköter. Paula är lite småkaxig i början och bryr sig inte riktigt om att sjunga, varför skulle hon göra det när hon knappt pratade hemma? Men musikäraren gav aldrig upp, han visste att det var något speciellt med henne. Allt eftersom så visar det sig att Paula har en gudomlig röst och hon börjar få framtidsplaner.

Mina tankar – I slutet av filmen finns en otroligt berörande scen, Paula sjöng ju på franska så under hela filmen förstod man ingenting av vad hon sa, men de satte då på texterna. Och att läsa sångtexten till Je vole som låten hette, i samband med att höra hennes mäktiga röst, det var gränsen. Först såg jag gubben bredvid mig snyfta, tjejerna i raden nedanför också och sedan kom mina tårar. Vrider mig åt vänster och ser pappa gråta!? Denna filmen träffade en rakt i hjärtat och jag tror att de som känner igen sig i texten/handlingen berörs väldigt mycket.

Som t.ex., texten handlade om att hon ville prova sina vingar och det relaterade nog pappa till att min syster är ute och flänger runt jordklotet, gubben bredvid mig kanske alltid har velat resa men aldrig kunnat, och kvinnan nedanför mig kanske hade en man 5000 mil bort. Hoppas ni förstår vad jag menar, den var väldigt berörande iallafall. Men, det var inte bara snyft utan även skratt och drama! Familjen hade världens torraste humor (me like) så många gånger gav man ifrån sig ett högt skratt!

Denna film får 9 poäng av mig weeey :)

FOCUS

dneifne

Handling – Ehhh denna film är väldigt svår att förklara, kanske mest för att jag fick skrivkramp nu, så ni får googla ehehhe.

Mina tankar- Anyhow så tycker jag att filmen var väldigt intressant, man fastnade verkligen i den och det var intressant att se huvudrollernas spel med varandra. Det var alltså drama, romantik och spänning typ, men jag gillade den här filmen!

Den får 8 poäng av mig weey

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>