Vintertrött

Hej bloggisen!

Satte mig precis ned vid skrivbordet med en knäck i munnen och började klunka på det som såg ut som saft. C-vitamin. Känner verkligen att jag behöver det just nu.

Jag är en sån som är rätt sprallig av mig, energisk (eller energetisk som Maria Montazami säger), och pratglad. Engagerad,social och skrattglad. Men det är bara när det är varmt ute och solen glimmar. När jag går på mina aktiviteter i veckan, pluggar bra och lägger mig lagom sent. Men, när vintern och jullovet kommer så försvinner allt det där. Min lust på livet försvinner.

Jag blir trött, energilös och irriterad. Gnager på mamma varje sekund såfort hon säger något som jag anser vara jobbigt. All min humor försvinner, kommer aldrig på något roligt att säga. Jag lägger mig 2 på natten och stiger upp som en zombie klockan 12, trots att jag har sovit huuur länge somhelst. Äter godis eller chips varje kväll. Nördar med mobilen stup i kvarten. Äter inte lika mycket mat utan hugger i mer på snackset. Finnarna tar över hela mitt ansikte och min hud blir torr som attan. Om jag gillar vintern? Nja. Det går ju att diskutera.

Grejen är att jag blir så enormt rastlös och hängig när jag inte har mina vanliga rutiner med skola, kompisar, måltider, träningar och sömn. Hela jag bara bananar ur. Det hatar jag. Jag vill ha värme och sol. Jag vill ha en rolig (med andra ord torr) humor. Jag vill inte vara trött hela dagen och sen lagom till att jag ska lägga mig få ett energirus. Jag vill kunna gå upp klockan 7 utan att vara övertrött. Jag vill röra på mig. Jag vill lära mig saker. Jag vill skratta och ha kul. Men, denna jädrans vinter som inte ens är vinter utan bara en period när det är kallt ute och snön försvinner, förstör för mig. Så himla mycket. Jag menar, det har gått 17 dagar på jullovet och det känns som att jag har sovit mig igenom dagarna? I början av jullovet tänkte jag att, detta ska vara en viloperiod för mig. Jag ska ladda upp batterierna inför allt kommande skolarbete. Jag tänkte att, detta lov är det okej att sova halva dagen. Men det är det fanimej inte. Har tre dagar kvar innan skolan börjar, men jag känner mig inte ens pigg och laddad? Bara trött, trött och trött.

Ikväll ska jag äta så mycket chips så jag mår illa och aldrig mer vill äta det. Ikväll ska jag lägga mig tidigt och läsa en tidning istället för att fastna med mobilen i några timmar. Imorgon ska jag inte försöka somna om när jag har vaknat av ljuset. Jag ska följa med solen upp och ned. Jag ska gå på promenad och äta ordentliga måltider. Skratta och ha roligt. Sminka mig som jag vill, ta hand om min hud och fixa håret. Gå ner på stan och leta nya kläder. Det får vara mitt botemedel. För nu, tänker jag inte låta den där jävla trötthetsguden drabba mig. Jag ska vakna upp ur mitt ide! Watch out 😉

DSC_0487

Den hör dagen var den roligaste i hela mitt liv. Skrattade som fasiken och jag bryr mig inte om hur knäppa vi ser ut. Sorry malle 😀

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Vintertrött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>