How to : Organise your life

Okej , jag vet själv att det är väldigt lätt att hamna i ett trassel och ett dåligt mönster som man tror att man kommer att vara fast i typ hela livet. Man känner att livet är orättvist och allt är helt fullständigt omöjligt. Man känner sig kass.

Den situationen var jag i för typ 2 veckor sedan. Det kan bero på olika saker, men vanligast är ju stress i skolan, sen kan andra saker även påverka såsom ett dåligt hem, bråkig familj eller svängigt med kompisar.

Det viktiga när man hamnar i detta trassel är att aldrig ge upp.

Om det är spanskan som krånglar, eller att man ligger efter i alla ämnena, självförtroendet kanske inte är på topp efter ett dåligt provresultat – men – se till att fixa det då!

untitled

Prata med en lärare och berätta , var inte rädd för att erkänna dina misstag. Kanske har du suttit med kompisar och babblat för mycket, slösat tid på mobilen, hänkat på de andra på rast för tidigt alla dagar i veckan, eller inte varit aktiv på lektioner. MEN se till att ändra på det då!

När jag kände att detta var för jobbigt och jag mådde inte bra pga. stress och press så såg jag till att lösa det. Bestämma mig för att – nu jäklar ska det bli en förändring! Därför började jag tänka positivt, såsom att, när jag väl har tagit mig till skolan för att spendera 7 timmar där, då ska jag se till att göra något utav det också.

Sedan också, typ det viktigaste, sitt inte med kompisar om du måste fokusera. Vissa tror ju att ”jamen jag jobbar bättre med mina kompisar än själv”. Pfffft nej du. Bara att sitta bredvid en kompis stör en, även om man skulle ha silvertejp på sig. Så, let it go och tänk att de kompisarna som går iväg i en klunga och sätter sig, de kommer förmodligen inte att jobba ett skit, och du själv är smartare som vill jobba effektivt .

Och mitt sista tips är att skilja på rast och inte rast. Alltså det är så lätt att ta upp mobilen och börja fippla med den och sen – wops så blev det lunch! Tänk på att fokusera så mycket att handen värker och sedan, när det är lunch/rast, då är det fritt fram att göra vadsomhelst!

Alltså :

*Sitt själv och strunta i vart de andra sitter

*Sitt gärna där det är tyst

*Gör upp en plan om vad som ska göras tillsammans med lärare, då blir allt mycket klarare och lättare

*Stäng av mobilen

*Skilj på rast och lektion

*Tänk positivt, såsom ” jag ska ta vara på dessa timmar nu” och ” när jag är klar med allt i dagens slut kan jag göra vad jag vill” typ.

untitled (2)

Man mår så mycket bättre om man har allt klart för sig och ligger bra till i skolan. Det är värt det i slutet!

PS, man är inte tråkig bara för att man pluggar mycket. Kunskap blir pengar! 😀

untitled (3)

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>